Program hösten 2019 
 
Anm: Programmet finns i kolumnen till höger i utskriftsvänligt format.  

Måndag 23 sept       Woman at War (Kona fer í stríð)
Regi: Benedikt Erlingsson, Isl/Fr/Ukr, 2019, 101 min. Dramakomedi
Halla, en till synes harmlös körledare, är i hemlighet den ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infra-struktur. När Halla får veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina äntligen har godkänts, måste hon välja väg.

Måndag 30 sept      Vi som älskade varann så mycket (C'eravamo tanto amati) 
Regi: Ettore Scola, It,1974, 124 min. Komedi, drama
Vi skulle förändra världen – men det var världen som förändrade oss. Den smärtsamma repliken sammanfattar hela essensen av Scolas mästerverk. Ideal som blir till illusioner, förhoppningar som blir till förpliktelser.  Med avstamp i partisanernas kamp under andra världskriget breder den episka berättelsen ut sig. Ur ruinerna efter fascismens fall ska ett bättre samhälle byggas.

Måndag 7 okt          Äppelkriget 
Regi:Tage Danielsson, Sv, 1971, 103 min. Komedi
Den schweiziske direktören Jean Volkswagner och hans hejdukar vill göra den skånska byn Änglamark till ett gigantiskt fritidsområde. Men de har inte räknat med lokalbefolkningen... Klassiker som födde gröna-vågare och gav oss Taubes Änglamark.

Måndag 14 okt        Föräldrarna (Tokyo monogatari)
Regi: Yasujirô Ozu, Japan, 1953, 136 min. Drama
Shikichi och Tomi lämnar sin småstad för att besöka sina vuxna barn i Tokyo: Koichi som är läkare med egen klinik, och Shige som driver en skönhetssalong. Men även om de inte träffas särskilt ofta har barnen, med sitt ständigt upptagna storstadsliv, inte ens tid att visa dem runt staden. Den enda som tar sig tid för föräldrarna är Noriko, frun till deras döde son.

Måndag 21 okt         Den skyldige  
Regi: Gustav Möller, Dk, 2019, 85 min. Drama, thriller
Polismannen Asger Holm svarar på ett 112-samtal från en kidnappad kvinna. När förbindelsen plötsligt bryts startar en nervpirrande jakt på kvinnan och hennes kidnappare. Med telefonen som sitt enda verktyg kämpar Asger mot klockan för att rädda kvinnan. 

Måndag 28 okt          Höstlov
 
Måndag 4 nov            Kapernaum (Capharnaüm)
Regi: Nadine Labaki, Lib/Fr/US, 2019,126 min. Drama
Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Varken Zain eller hans syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i Beirut. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land.  

Måndag 11 nov           Säsong  
Regi:John Skoog, Sv, 2019, 71 min.  Dokumentär/drama
Med lyriska filmbilder och mytiska skrönor från den skånska skymningen närmar sig John Skoog människorna i sin uppväxtby Kvidinge.  
Visningen inleds med kortfilmen  "Människor i stad"  (Arne Sucksdorff, Sv, 1947,18 min)                
 
Måndag 18 nov           The Sisters Brothers
Regi:Jacques Audiard, Fr/US, 2018, 122 min.  Western, drama, komedi
Året är 1851, bröderna Charlie och Eli Sisters är ökända revolvermän. Tillsammans ger de sig ut på en resa som sätter både vänskap och familjeband på hårda prov. En resa som tvingar dem att återupptäcka de sista spåren av mänsklighet hos sig själva.
 
Måndag 25 nov            Roma
Regi: Alfonso Cuarón, Mex/US, 2018, 135 min. Drama
Den Oscarsbelönade regissören och manusförfattaren Alfonso Cuarón hämtar inspiration från sin egen barndom i denna kärleksfulla hyllning till de kvinnor som uppfostrade honom, och han skapar ett levande och känsloladdat porträtt av familjeproblem och samhällsklasser mot bakgrund av 1970-talets politiska omvälvningar.

Filmerna visas på GRAND BIO, Lidingö Centrum, måndagar kl 15.00 och kl 18.30. Medlemskort för nuvarande medlemmar betalas senast 12 september via Plusgiro eller Swish, se hemsidan och information som skickats med epost. Resterande medlemskort erbjuds via epost/mobil till nya medlemmar som står på tur i medlemskön fr o m den 14 september. Korten hämtas före resp föreställning de två första visningsdagarna, den 23 och 30 september 2019.  Medlemskort kostar 350 kr, för ungdomar (<20 år) 200 kr. 
Kontaktperson: Magnus Tunevall, ordf, 0703 29 11 32 / tunevall@tele2.se
 

LIDINGÖ FILMSTUDIO är en ideell förening ansluten till SFF, Sveriges Förenade Filmstudios