PROGRAM VÅREN 2019            
 
Anm: Programmet finns även som PDF-fil i kolumnen till höger om du vill skriva ut det!
 
Måndag 4 febr                   Den tredje mannen (The Third Man) 

Regi: Carol Reed, UK, 1949, 105 min.  Film noir, thriller 
Orson Welles har huvudrollen som Harry Lime, och Joseph Cotten spelar hans barndomsvän Holly Martins i denna klassiska film noir-thriller. Författaren Martins anländer till efterkrigstidens Wien och fångas upp i en väv av kärlek, svek, olagligheter och mord.

Måndag 11 febr                 Förolämpningen (L'insulte)
Regi: Ziad Doueiri, Fr/Cyp/Belg/Lib/USA, 2017, 112 min. Drama
Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus där de boende är kristna libaneser. Bland dem finns mekanikern Toni och hans gravida fru. De två männen utbyter förolämpningar, varpå osämjan övergår i rena våldsamheter. När det blir rättsfall av konflikten konfronteras båda med sina egna fördomar, samtidigt som fallet uppmärksammas på nationell nivå.

Måndag 18 febr                 Gräns  
Regi: Ali Abbasi, Sv/Dk, 2018, 108 min. Fantasy, romantik, thriller
Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. En mystisk resenär väcker något djupt inom henne vilket blir startskottet på en resa som omkullkastar hela Tinas tillvaro och slutligen leder till sanningen om vem hon är.
 
Måndag 25 februari          Sportlov

Måndag 4 mars                 Hiss till galgen (Ascenseur pour l'échafaud)

Regi: Louis Malle, Fr, 1958, 91 min. Drama, thriller
Jeanne Moreau i sin  genombrottsroll - kvinnan som tillsammans med sin älskare planerar det perfekta mordet. Ett stilsäkert möte mellan klassisk noir, proto-nouvelle vague och en tidlös Bonnie & Clyde-berättelse, med utsökt originalsoundtrack av Miles Davis.
 
Måndag 11 mars               Cold War (Zimna wojna) 
Regi: Pawel Pawlikowski, Po/Fr/UK, 2018, 88 min. Drama, musik, romantik   
Filmen utspelar sig under kalla krigets början och kretsar kring musikerparet Zula och Wiktor. Kärleken och musiken förenar dem, men förhållandet försvåras på grund av skillnader i såväl bakgrund som temperament. 

Måndag 18 mars                1900 (Novecento)            OBS! Visning i Filmhuset kl.15.00/18.30
Regi: Bernardo Bertolucci, It/Fr/Ty, 1976, 162 min.(Del I) + 154 min.(Del II), Drama
Alfredo och Olmo, födda på samma dag år 1901, växer upp tillsammans på den italienska landsbygden. Alfredo är sonson till den store godsherren och Olmo till hans livegne bonde. Filmen följer dem, från barndomen via första världskriget och fascismens intåg till befrielsen på 1940-talet.

Måndag 25 mars               Shoplifters (Manbiki kazoku)  
Regi: Hirokazu Kore-eda, Japan, 2018, 121 min. Krim, drama
Efter en snattningsrunda tillsammans med sin son upptäcker Osamu en ensam flicka som står och fryser. De tar hand om henne och släpper in henne i sin familj. En familj som trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen ser till att må bra tillsammans. Men en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov.

Måndag 1 april                  BlacKkKlansman  
Regi: Spike Lee, USA, 2018, 135 min. Drama     
På det tidiga 70-talet blir Ron Stallworth den första afroamerikanske kriminalaren i Colorado. Hans anställning möts av skepticism och hot, men Stallworth beslutar sig för att bli accepterad genom att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan.  

Måndag 8 april                  The Wife                           
Regi: Björn Runge, Sv/USA, 2018, 100 min. Drama
Joan Castleman (Glen Close) är gift med en framstående romanförfattare, som snart ska få Nobelpriset i litteratur.  Joan har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och satsat allt på makens karriär - men nu har hon fått nog....
 
Filmerna – med undantag för Filmhusvisningen den 18 mars - visas på GRAND BIO, Lidingö Centrum, måndagar kl 15.00 och kl 18.30. Medlemskort för nuvarande medlemmar betalas senast den 16 januari via Plusgiro eller Swish, se hemsidan och information som skickats med epost. Resterande medlemskort erbjuds via epost/mobil till nya medlemmar som står på tur i medlemskön fr o m den 22 januari. Medlemskorten hämtas före resp föreställning de två första visningsdagarna, den 4 resp 11 februari 2019.  Medlemskort kostar 350 kr, för ungdomar (<20 år) 200 kr. 
Kontaktperson: Magnus Tunevall, ordf, 0703 29 11 32 / tunevall@tele2.se
 
LIDINGÖ FILMSTUDIO är en ideell förening ansluten till SFF, Sveriges Förenade Filmstudios