PROGRAM HÖSTEN 2018

Anm: Programmet finns även som pdf-fil för utskrift till höger på denna sida. 

Måndag 24 sept               M
Regi: Sara Forestier, Frankrike, 2017, 99 min. Drama
Lila och Mo möts vid en busshållplats. Hon har ett förlamande talfel, han är sprudlande och pratsam. De är varandras motsatser och motsatser dras till varandra – förälskelsen är ett faktum. Men Mo bär på en hemlighet som tynger honom...
 
Måndag 1 okt                 Sameblod                    
Regi: Amanda Kernell, Sverige, 2016, 110 min. Drama
Elle Marja går i nomadskola tillsammans med sin syster. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv - långt borta från bybornas förakt och skolan med dess kadaverdisciplin, kolttvång och rasbiologiska undersökningar. Till slut väljer hon att rymma från sin samiska internatskola och ”bli svensk”.  
 
Måndag 8 okt                 En fantastisk kvinna (Una mujer fantástica)
Regi: Sébastián Lelio, Chile/Tyskland/USA/Spanien, 2017, 100 min. Drama 
Marina, en ung transkvinna i Santiago, har en relation med den betydligt äldre Orlando som plötsligt går bort. Istället för att få sörja sin älskare tvingas Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, mot Orlandos familj som inte kan acceptera henne.

Måndag 15 okt              Cinema Paradiso
Regi: Giuseppe Tomatore, Italien, 1988, 123 min. Drama
Filmen utspelar sig i en siciliansk by på 50-talet. Allt i byn rör sig kring bion. En liten pojke blir vän med biografmaskinisten och lycklig när han får lära sig filmskapandets mysterier.  
 
Måndag 22 okt              Faces, places (Visages, villages)                           
Regi: Agnès Varda och JR,  Frankrike, 2017, 89 min. Dokumentär
I en lastbil ombyggd till mobil fotoautomat gör den 88-åriga ikonen Agnès Varda och den 35-årige fotokonstnären JR; en resa genom den franska landsbygden för att skildra människors liv och öden. 

Måndag 29 okt              HÖSTLOV
 
Måndag 5 nov               Saknaden (Nelyubov)
Regi: Andrej Zvjagintsev, Ryssland, 2017, 127 min. Drama
Boris och Zhenya är mitt uppe i en slitig skilsmässa. De grälar konstant och håller på att sälja sin lägenhet så att de kan komma vidare i sina liv. Ingen av dem visar något större intresse för sin 12-årige son Alyosha. Inte förrän han försvinner spårlöst....


Måndag 12 nov             Jules och Jim          OBS! Visning i Filmhuset kl.18.30
Regi: François Truffaut, Frankrike, 1961, 105 min.  Drama, komedi
En ömsint melankolisk kärleksfilm om två män som är förälskade i samma kvinna - Jeanne Moreau som efter sin framgångsrika roll i denna film själv kunde välja sina roller.
 
Visningen inleds med en kortfilm:   Smygtittarna (Les mistons)     Regi: François Truffaut, Frankrike, 1958, 18 min.
Truffauts debutfilm om några unga pojkar som råkar få syn på en naken kvinna.

Måndag 19 nov           Bergman - ett år, ett liv               
Regi: Jane Magnusson, Sverige, 2018, 117 min. Dokumentär 
Ett helhetsporträtt av Ingmar Bergman som beskriver hur Bergmans filmer och övriga skapande formades av hans privatliv och erfarenheter. Filmen utgår från året 1957 då Ingmar Bergman fick sitt stora genombrott.
 
Måndag 26 nov          Isle of Dogs                   
Regi: Wes Anderson,  USA, 2018, 101 min. Animation, äventyr, komedi
Ett utbrott av hundinfluensa har drabbat den japanska staden Megasaki vars borgmästare Kobayashi har förvisat alla hundar till en soptipp mitt ute i havet: Trash Island. Tolvårige Atari har skiljts från sin hund ”Spots” och bestämmer sig för att ta sig till ön och hämta hem honom - något som borgmästaren, tillika Ataris förmyndare, är fast besluten att sätta stopp för.
 

Filmerna – med undantag för Filmhusvisningen den 12 nov. - visas på GRAND BIO, Lidingö Centrum, måndagar kl. 15.00 och 18.30. Medlemskort för nuvarande medlemmar säljs med förtur 3 – 16 sept hos Akademibokhandeln i Lidingö Centrum. Från 17 sept  erbjuds nya medlemmar kort enligt det för hösten nya kösystemet. Medlemskort kostar 350 kr, för ungdomar (<20 år) 200 kr.
Kontaktperson: Magnus Tunevall, ordf, 0703 29 11 32/ tunevall@tele2.se

LIDINGÖ FILMSTUDIO är en ideell förening ansluten till SFF, Sveriges Förenade Filmstudios. 
Programmet och övrig information finns på www.lidingofilmstudio.se